MINUSTA

Päivi Lahti

Olen 45-vuotias, kahden nuoren äiti Vihdin Nummelasta.  Minulla on laaja kokemus ohjaustyöstä lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden kanssa.  Ohjaus- ja valmennustyötä olen tehnyt yhteensä reilut 20 vuotta, joista viimeiset 15 vuotta erityistä tukea tarvitsevien nuorten, nuorten aikuisten sekä perheiden parissa. 

Minulla on monipuolinen ja laaja ymmärrys  kouluissa tehtävästä työstä. Olen työskennellyt kouluyhteisöissä erilaisissa rooleissa niin ala-, ja  yläkoulussa, kuin toisella asteellakin. Lisäksi olen pitkään työskennellyt niiden yhdyspinnoilla ja monipuolinen verkostotyö on vahvuuteni. 

Erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, sekä kaikenikäisten neuropsykiatriset pulmat ovat lähellä sydäntäni. Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Työkokemukseni lisäksi minulla on myös omasta lähipiiristäni kokemusta nepsy -haasteista. 

Jokainen kohtaaminen on minulle merkityksellinen ja haluan luoda tilanteista aina mahdollisimman rentoja ja mukavia. Fyysinen ja psyykkinen turvallisuus ovat tapaamisten lähtökohtana. Tärkeintä on, että kohtaamani ihminen tulee kuulluksi omana itsenään ja saa apua ja tukea kokemiinsa haasteisiin. 

Toimin ihmisten kanssa ratkaisukeskeisesti ja dialogiin pohjautuen. Olemme kaikki erityisiä ja erilaisia ja jokaisella meillä on omat pulmamme, mutta myös vahvuutemme. Minulla on taito löytää ja nähdä ihmisten vahvuudet. Tukemalla vahvuuksia, saamme arjesta sujuvamman ja asiakas voi paremmin. Se mihin elämässä keskitymme, se lisääntyy.

Koulutukseni

  • Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
  • Yhteisöpedagogi AMK
  • Lasten- ja nuorten erityisohjaaja
  • Mielenterveyden ensiapu 1 ja 2
  • Traumainformoitu työote lyhytkoulutus
  • REDI -Sovittelukoulutus
  • Rikos- ja riita-asioiden sovittelukurssi
  • Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja


Neuropsykiatriset valmentajat ry jäsen

Asiakaspalautteita:

"Haluaisin sanoa kiitos rakentavasta keskustelusta ja käytännön vinkeistä, joita saimme sinulta. Monesti sitä tarvitsee vain pientä kannustusta ulkopuoliselta, että te teette oikeita asioita ja yritätte parhaanne. Ja juuri tällaista kannustusta koin, että saimme sinulta ja se lisäsi meidän itsevarmuutta vanhempina. Sekä tieto siitä, että voimme palata asiaan milloin vain ja että on joku joka silloin kuuntelee, poistaa stressiä ainakin itseltäni."

-8v ADHD lapsen äiti-


"Ilman sua mä tuskin oisin tässä tilanteessa ja näin lähellä mun unelmia. Kiitos, että oot auttanu mut ylös syvimmästäkin suosta. Oot antanut mulle toivoo ja uskonu muhun, ku kukaan muu ei ole."

-17v nuori-


"Haluun sanoo, että sun apu on ollut korvaamatonta. Ei riitä sanat kuvailemaan kuinka kiitollinen kaikesta sulle oon. Oon ihan älyttömän kiitollinen siitä, miten tulit mun elämään vaikeina aikoina ja olit se ihminen, joka uskoi muhun."

-19v nuori-